"Da gi nie? Da besti nie!" Nog 6 dagen...

Het voelt als een kleine week geleden dat tijdens een brainstorm het idee werd aangehaald voor het Real Life FHC Huis. Het klonk als een idee voor ver in de toekomst, voor een communicatiebureau van doorgewinterde professionals die ervaring met media en opdrachtgevers hebben. Niet iets dat Smaak! communicatie zou kunnen.

Het was half september.

Nu, half december, met slechts zes dagen te gaan tot het begin van het Real Life FHC Huis, wil ik het moment aangrijpen om eens terug te blikken op de voorbereiding van het Huis. Het voelde als een onmogelijke droom in september. Ondanks een flink aantal 'maaren' van anderen (niet te verwarren met de gelijknamige Niels), waren we bijdehand (eveneens niet te verwarren met het gelijknamige communicatiebureau) genoeg om met ons project door te gaan. Het Real Life FHC Huis leek een uitdaging, een mooie kans om een prachtige periode met projectwerk aan Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven knallend af te sluiten. 

Met kleine stapjes terug en grote stappen voorwaarts, stevenden we de laatste weken in sneltreinvaart af op 20 december. Ieder licht aan de horizon, ieder enigszins positief gesprek en iedere toezegging werd gevierd als een overwinning, wat de betrokkenheid van het hele team bij het project bewijst. Het lijkt erop dat het echt gaat gebeuren, dat het Real Life FHC Huis inderdaad een knallende afsluiter gaat worden, dat we de doelstellingen die we onszelf stelden gaan halen. Laten we het hopen.

Afgelopen maandagmorgen werd de accommodatie waarin we 20 tot en met 23 december verblijven, geplaatst op het Fontysterrein. De grote vrachtwagens leken echter niet te passen door de smalle Fontysstraatjes. Iedereen had zijn twijfels over of de bouwkeet wel paste en geplaatst zou kunnen worden. We wenkten de chauffeur en maakten onze twijfels kenbaar. De chauffeur reageerde verbouwereerd: "Da gi nie? Da besti nie!" (Dat gaat niet? Dat bestaat niet!) 
Ik dacht terug aan de 'maaren' die we te verduren kregen na de brainstorm in september...

Simon Slegers

Van zondag 12 december tot de start van het Real Life FHC Huis op 20 december, lees je hier dagelijks een update van één van de studenten die 72 uur lang non-stop communicatieopdrachten gaat makenDeel het Real Life FHC Huis met de wereld!

Gerelateerde berichten

Geen reactie op ""Da gi nie? Da besti nie!" Nog 6 dagen..."

Een reactie posten